“Dying is not a crime”

Euthanasie

Euthanasie

Soms gaan dieren op een natuurlijke manier dood. In andere gevallen, bijvoorbeeld als het dier ziek is, gaat dit door middel van euthanasie.
U kunt uw huisdier bij u thuis, of bij de dierenarts, in laten slapen. Dierencrematorium Zaanstad biedt echter de mogelijkheid uw huisdier bij ons in te laten slapen. Wij hebben daarvoor de beschikking over een huiselijke kamer waar u alle tijd krijgt om op gepaste wijze afscheid van uw huisdier te nemen.
U dient hiervoor zelf contact op te nemen met uw dierenarts. Wij zorgen - in goed overleg met alle betrokken partijen - voor een geschikte datum , tijdstip en beschikbare kamer waar u uw geliefde dier in kunt laten slapen.
Mocht u meer informatie willen neemt u dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen

Wat moet ik doen?

Wanneer uw huisdier is overleden, dan mag u zelf bepalen waar en wanneer u uw huisdier wilt laten cremeren of begraven.

Bij ons kunt u uw huisdier op afspraak brengen of wij halen uw huisdier bij u thuis of bij de dierenarts op.

Vervolgens bespreken we uw wensen van de door u gewenste crematie. Komt u uw huisdier na een afspraak zelf brengen, dan kunt u afscheid nemen van uw huisdier in onze afscheidsruimte.

Wanneer wij uw huisdier bij u thuis of bij uw dierenarts ophalen dan kunnen we een afspraak maken om op een voor u geschikt tijdstip afscheid te komen nemen indien gewenst.

Wat zijn de voorbereidingen?

Laat u van te voren goed informeren op welke mogelijke manieren u afscheid kunt nemen van uw dier: cremeren, begraven of destructie, en kijk wat het beste bij u en uw huisdier past.

Op deze manier hoeft u, wanneer het moment daar is, zich alleen te richten op het afscheid nemen van uw huisdier.

Wat gebeurt er met het as?

Wanneer u uw huisdier individueel laat cremeren dan kunt u de as mee naar huis nemen. U ontvangt de as retour in een asbus. U kunt ook een keuze maken uit onze collectie urnen. Ook kunnen wij de as voor u uitstrooien over de Noordzee.

Kiest u voor een collectieve crematie dan kunt u de as niet mee naar huis nemen.

De gezamenlijke as wordt dan door ons op een respectvolle manier uitgestrooid over de Noordzee. U kunt, als u daar behoefte aan heeft, een bericht van ons ontvangen wanneer de as van uw huisdier is uitgestrooid over zee.

Hoeveel mensen mogen erbij zijn?

Wanneer u uw huisdier komt brengen mag dit uiteraard met iedereen die behoefte heeft om nog afscheid te komen nemen.

Wanneer wij uw huisdier bij u of bij uw dierenarts ophalen dan kunt u ook altijd nog op een later tijdstip bij ons afscheid komen nemen.

Wij bieden een rustige, huiselijke afscheidskamer waar u op uw eigen tempo afscheid kunt nemen van uw huisdier.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn grotendeels afhankelijk van uw wensen. Bijvoorbeeld de kosten voor een individuele crematie of een collectieve crematie.

En de kosten voor een urn. U kunt de uitvaart zelf samenstellen.

Klik hier voor een overzicht van onze tarieven. Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer uw huisdier komt te overlijden is dit een aangrijpende gebeurtenis.

Dierencrematorium Zaanstad werkt uitsluitend op afspraak. Wij hebben hier voor gekozen om iedereen alle aandacht en begeleiding te kunnen geven in deze moeilijke, emotionele periode.

De crematie van uw huisdier vindt binnen 3 werkdagen plaats. Mocht u dit anders wensen dan kunt u dit in overleg aangeven.